Workshop Vergulden

Ornamenten, graveringen, patronen, mat en glans.

In deze masterclass van twaalf dagen komen diverse verguldtechnieken aan bod. Polymentvergulden, graveren, polijsten, patineren, beschilderen en raderen.
Deze technieken kun je later toepassen in combinatie met je eigen schildertechnieken. In aureolen, sierranden en in brokate draperieën in je schilderijen.
Je hoeft geen ervaring te hebben met bladgoud en er wordt niet geschilderd.

4 x drie lesdagen van 10.30 – 15.30 uur

15, 16 en 17 december 2017

4, 5, 6 mei 2018

27, 28 en 29 juli 2018

Lesdagen in de herfst van 2018 worden spoedig bekend gemaakt.

Er is geen mogelijkheid om in te schrijven voor losse lesdagen, klassikaal onderwijs is de sleutel voor het goed overbrengen van ambachtelijke technieken waar veel kennis en het aanleren van vaardigheden komen kijken.

Al onze lessen en opleidingen richten zich niet op een “Quick Fix”. Maar bieden en vragen  tijd om in concentratie alles te leren over bladgoud, gereedschappen en vele toepassingsmogelijkheden. Tijd om in alle rust oefeningen vanaf de start tot aan de afwerking te doorlopen. Van eenvoudig leggen van goud vast op vloei tot het leggen van los goud. Het werken met los goud, bijvoorbeeld om te polijsten, kan toegepast worden een aantal ondergronden. Diverse afwerkingen worden uitgebreid behandeld. Patineren, beschilderen en aflakken.

Lesgeld is inclusief consumpties, lunch en materiaalpakket met Werkbladen, Het Werkboek speciaal over Verguldtechnieken, geprepareerde planken, panelen, doeken, perkament en handgeschept papier, het gebruik van alle gereedschappen, hechtmiddelen en 5 boekjes bladgoud in diverse kleuren 1995 euro.

Reserveer door een mail te sturen aan info@boulevardmagenta.nl


Gratis het tijdschrift Gabriël ontvangen? Klik!


Boulevard Magenta | Badhuislaan 25 | 6957 DB Laag-Soeren | Gelderland | 06 46 28 04 11