Oriëntatie Klas Olieverf

Maak kennis met olieverf, de nieuwe klassen starten in februari 2018

Het doel van deze 15 lessen is om te leren schilderen met olieverf. Kleuren mengen, zachte overgangen maken en penseelvoering horen daarbij.

De opbouw van de lessen
We grijpen terug naar de basisvaardigheden die leermeesters doorgaven in de Gouden Eeuw.

Stapsgewijs leer je welke penselen geschikt zijn, hoe je ze onderhoudt, waarop je kunt schilderen met olieverf en twee soorten penseelvoering. De oefeningen omvatten onder andere: Het werken met zwart en wit, het mengen van kleuren, het maken van zachte kleurovergangen en een belangrijke techniek: Glaceren. De klassikale oefeningen starten eenvoudig  en eindigen met een klein stilleven.
De lessen worden klassikaal gegeven in een kleine klas van zes, zeven personen.

En daarna? Daarna heb je je eerste “vaarbewijs”, je kunt overweg met de penselen, weet hoe je kleuren kunt mengen en zet je zelfstandig een tekening over op een doek of paneel. Je kunt na deze 15 lessen door naar een Fexklas of naar de Vakopleiding Oude Meesters.
Of nog eens 15 lessen nemen, gericht op nog meer technieken en kleurenleer en werken met mediums. Ook tijdens deze 15 vervolglessen maak je prachtig werk! Een van de oefeningen is het volgende kleine, sfeervolle schilderij van Gerrit Dou:

Het rooster

Het lesgeld en materialen

ps. In de klassen olieverf wordt geen terpentine gebruikt. Het is ongezond voor mens en milieu. Hier leer je alles over ons alternatief voor terpentine.

Boulevard Magenta | Badhuislaan 25 | 6957 DB Laag-Soeren | Gelderland | 06 46 28 04 11