Zomeropleiding Ambachtelijk Papier & Kunst

Lessenserie papier scheppen en creativiteitsontwikkeling voor iedereen die van papier houdt bij Papierfabriek De Middelste Molen.

 


Voor wie?
Wellicht ben je ooit rondgeleid op deze fantastische lokatie en lijkt het je leuk om creatief bezig te zijn met pulp en papier. Of ben je totaal verslingerd aan papier, koop je, waar je maar kunt, de mooiste vellen papier en handgemaakte boekjes. Of heb je na je opleiding tot boekbinder zin het om papier voor je boeken zelf te maken.
Het is een korte opleiding voor iedereen die blij wordt van papier, er mee wil experimenteren en zijn of haar creativiteit wil ontwikkelen.
images

Wat moet ik kunnen?
In ieder van ons zit creativiteit en passie. Papier en pulp wakkeren het aan, roepen het op en zetten je aan tot een volgende stap. Het is niet nodig al veel van papier te weten of papierkunstenaar te zijn om deze opleiding te volgen.
DSC07511

Data
De opleiding bestaat uit vijf aaneengesloten lesdagen van 10.30 tot 15.30 uur.
2018
dinsdag 31 juli tot en met zaterdag 4 augustus
2019
dinsdag 30 juli tot en met zaterdag 3 augustus

Na afloop?
Na vijf dagen heb je papier geschept met diverse soorten pulp. Je hebt je mogelijkheden om pulp, papier, verf en mediums uitgebreid en toegepast in eigen werk. Bijvoorbeeld Middeleeuwse Miniaturen, papier met bloemen, papier met groente en fruit, papier met een watermerk,  papier met reliëf. Je voegt je zelf gemaakte papieren samen tot een persoonlijk kunstboek. Je hebt kennis gemaakt met enkele eenvoudige wijzen van schriften en boekjes maken. Je hebt een keuze gemaakt uit opdrachten om objecten van papier te maken. Dit alles voeg je samen tot een portfolio. Ben je benieuwd of deze opleiding iets voor je is? Stuur een mailtje en stel je vragen! 06-46280411 info@boulevardmagenta.nl

DSC02616

Goed om te weten:
De lesruimte is ruim en licht
Rolstoeltoegankelijk
Heeft een buitenruimte en een serre met open haard
Ligt landelijk midden in de natuur bij de historische papierfabriek, het museum en de winkel van De Middelste Molen.

Het lesgeld
Het lesgeld bedraagt 475 euro. Inclusief alle materialen.


Meld je hier aan: info@boulevardmagenta.nl

Overnachten in de buurt van Boulevard Magenta? Kijk hier!

Boulevard Magenta | Marjan Smit | Harderwijker 25 | 6957 AB Laag-Soeren | Gelderland | 06 46 28 04 11