Solo Expositie van schilder bij Boulevard Magenta Lies van ‘t Hag

Over Lies van ‘t Hag
Alle portretten, stillevens, bloemen door Lies van ‘t Hag.
Vrouwelijkheid en natuur staan centraal in het krachtige werk van Lies.
De techniek waarin zij werkte:
– Olieverf  – Tempera en bladgoud – Dry Brush
De Muze
Haar dochter, de beeldend kunstenaar Lynke van den Eertwegh, is haar inspirator en muze. Zij is ook in enkele werken het model.
De lijsten
De zoon van Lies, Cees, ontwierp en maakte de lijsten.
De formaten variëren van 30 x 20 cm. tot ruim twee meter bij een meter.

Hoe schilderde Lies?
De jarenlange training in diverse schildertechnieken maakte dat het tempo waarin Lies werkte  hoog was. Intuïtief stelde zij haar composities samen en zette deze vlot op. Vaardig werkte zij de laatste lagen af.
In de Flexklassen van Boulevard Magenta breidde haar technieken uit en genoot zij ervan om in een goede sfeer nieuw werk te creëren waar een grote liefde en passie voor kunst voelbaar zijn. Het schilderen, de stilte van de natuur en de schoonheid van het Landgoed droegen bij aan haar welzijn.
Zij overleed in september 2016 maar zij is op het Landgoed blijven schilderen tot op het laatste moment.
Het schilderen, een vorm van jezelf neerzetten en communiceren, gaf haar nieuwe energie en “goesting”. Iedere keer vond zij zichzelf opnieuw uit.
Lies exposeerde met regelmaat, onder andere bij Beeldentuin Marienheem. Haar werk is in verschillende privé collecties opgenomen. De collectie binnen de familie in zijn geheel blijft bijeen.
Congres en symposium 
Jaarlijks gaat Boulevard Magenta een symposium of congres organiseren rond een thema uit de kunst en de ontwikkeling van kunstenaars. Dit zal gecommuniceerd worden via  Boulevard Magenta Magazine.
Dit terugkerend evenement zal vernoemd worden naar Lies van ‘t Hag omdat zij voor de school, voor veel schilders en schilders in opleiding een enorme bron van inspiratie was en een voorbeeld voor iedereen die zich professioneel wil ontwikkelen als schilder.
Wil je op de hoogte blijven, schijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.

 

We helpen onze schilders met het naar buiten treden met hun werk! Wil je je vaardigheden ontwikkelen als professional? Neem contact op met Marjan Smit 06-46280411
Boulevard Magenta | Harderwijkerweg 25 | 6957 AB Laag-Soeren | Gelderland | 06 46 28 04 11