,,Goed leren schilderen heeft mij zoveel gebracht!”

Ineke Kromdijk

Op donderdag 7 februari opende Marjan Smit de expositie van Ineke Kromdijk.
Ineke Kromdijk heeft zich gespecialiseerd in portretten in olieverf op paneel. Zij werkt zoals de oude meesters werkten: Met een ondertekening, een onderschildering en een paar lagen olieverf.

“Denk niet; dat ga ik later doen. Zet nu de stap. Het heeft mij zoveel gebracht.”

Ineke Kromdijk

Er zijn veel mensen die net als Ineke een droom hebben om goed te leren schilderen. Soms komt het er niet van, kun je niet de juiste leermeester vinden of denk je: Later, als ik met pensioen ben….Ineke besloot op een dag om niet langer te wachten tot ze meer tijd zou hebben. Haar drukke baan als managementassistent in het Deventer Ziekenhuis en de drukke agenda van de Kunstcommissie en levendige gezin zouden dat toch niet toelaten. Waarom wachten?
Ze is nu echt met pensioen en plukt de vruchten van deze beslissing: Ze heeft zoveel uren geschilderd, zoveel kijkervaring en een eigen smaak ontwikkeld dat zij met een collectie schilderijen kan exposeren en klaar is om portret opdrachten aan te nemen.

 “Ik heb leren kijken als een schilder.”

Ineke Kromdijk

Bij Boulevard Magenta leer je met je wens om mooie schilderijen te maken om te gaan. Stap voor stap ontdek je welke manier van schilderen bij jou past. Dat is een heel persoonlijke zoektocht en een echte meerwaarde. Ineke heeft een geweldig oog voor het gouden moment, van een lichaamshouding, een oogopslag, een karakter, de zon door het haar. Wat rest is te weten hoe je dat gouden moment vangt, over brengt op doek of paneel en hoe je start.

“Als ik geraakt ben door een beeld zie ik voor mij hoe het als schilderij is.”

Ineke Kromdijk

Wij zien talent als volgt:
Willen leren, willen ontdekken en kunnen genieten van de schilderperiode, all the way!
En dan is er echt veel mogelijk…meer dan we doorgaans zelf verwachten als we aan het begin staan en alleen ons verlangen weten: Ik zou dat zo graag kunnen! Goed schilderen.

Openingstijden en rondleidingen

Tot en met 22 april 2019 is de expositie gratis toegankelijk op donderdagen en zaterdagen.
Ineke Kromdijk en Marjan Smit verzorgen maar liefst 9 rondleidingen. Je hoort achtergrond informatie, leert de schilder kennen en neemt een kijkje in de klassen van Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst.

Open van 7 februari tot en met 22 april 2019
alle donderdagen van 11.00 – 15.30 uur
alle zaterdagen van 14.00 – 16.00 uur

Rondleidingen vinden plaats op:

Donderdag 7 februari 17.00 uur
Donderdag 21 februari om 14.30 uur
Zaterdag 23 februari om 14.30 uur
Donderdag 7 maart om 14.30 uur
Donderdag 21 maart om 14.30 uur
Zaterdag 23 maart om 14.30 uur
Donderdag 4 april om 14.30 uur
Donderdag 18 april om 14.30 uur
Maandag 22 april 2e Paasdag om 14.30 uur