Testimonials

Ieder jaar ontvangen cursisten en studenten een evaluatieformulier. Daar leren we veel van! Hieronder delen we enkele citaten van cursisten uit de evaluatieformulieren uit mailtjes die zij spontaan versturen.

“Beste docenten,
Nogmaals dank voor de GEWELDIGE les afgelopen zaterdag. Ik heb er echt van genoten (dit klinkt oubollig,maar jullie snappen me vast wel). Helemaal geïnspireerd heb ik gisteren ook meteen braaf m’n huiswerk gedaan en dat ging goed. Heerlijk.” Annemarie

“Beste docenten,
Een schrijven voor jullie: ik zie terug op een heerlijke eerste lesdag ikonen schilderen. Heel fijn om meegenomen te worden in de stap voor stap uitleg, dat geeft mij vertrouwen In het middaguur heb ik fijn kunnen werken, voelt als een meditatie. Het raakt mij om laagje voor laagje een ikoon te mogen schilderen.Hartelijke groet en graag tot ziens, Maddy”

“Ik ben nog nooit op een plek geweest waar met zoveel liefde en passie het vak wortd gedeeld en doorgegeven. Wat leer ik veel van deze school. Een warme deken voor alle cursisten.”
Bea

Monika volgde de oriëntatie klas Eitempera ook de oriëntatie klas Olieverf en gaat door naar de Flexklas om meer basisvaardigheden te leren en daarna eigen werk te maken in een eigen stijl. “Ik heb veel geleerd en ben er erg blij mee: Onderhoud van penselen, verf, verf opbrengen in diverse technieken en kleuren mengen.
We maakten maar liefst vier schilderijen in 15 weken. De stap van zwart-wit naar het schilderen van de haas, met de haren en de kleuren, was erg groot voor mij. De stilleventjes gingen al weer veel beter. Het belangrijkste inzicht is dat ik mij de tijd moet gunnen om iets te leren.”

Alice schreef op de vraag: -Wat vind je van je leerproces tot nu toe?- Het volgende:
“Zoals je weet ben ik superpositief. Ik vind dat ik veel leer, dat ik veel toevoeg aan mijn vaardigheden. Ik verwacht dat ik op termijn “mijn eigen hand” zal hebben/houden maar met meer diepgang. Ik vind de didactische begeleiding uitstekend en de liefde voor het vak stimulerend: Het spat er van af.”

Alice is in oktober 2016 gestart met de Vakopleiding. Ze komt uit het onderwijs. En had al ervaring in het schilderen van ikonen. Stel hier je vraag aan Alice: info@boulevardmagenta.nl

 

Rob: “Eerst wil ik jullie beiden nog zeer danken voor de heerlijke cursus die jullie het afgelopen half jaar hebben verzorgd.
Ik was misschien niet de meest toegewijde huiswerk-klant. Je kunt dat ook wel zien aan de verschillende fasen van voltooiing van mijn iconen.
Daar kan ik voorlopig nog wel even mee vooruit.
Maar de cursusdagen op jullie mooie landgoed heb ik steeds ervaren als kleine feestjes.
Jullie toewijding en enthousiasme, ik ben dat niet vaak tegengekomen bij de opleidingen die ik tot nu toe heb gevolgd.
Chapeau!”

 

Paula: “De inspiratie op zich is al zo leuk! Je valt van het een in het ander: Daardoor wordt mijn blik breder. Aan een ambacht werken…hoe mooi is dat!
Het aanbod is enorm gevarieerd! Jullie zijn geweldig docenten met allerlei bijzondere tools, randvoorwaarden, service, verwennerij enz. Dat is (ter)echt uniek!”

Wil je een vraag stellen aan Paula? Dat kan! Paula startte aan de opleiding zonder enige schilderervaring. Zij is in oktober derde jaars. Mail hier je vraag: info@boulevardmagenta.nl

Anita: “Een prachtige ruimte om in te werken met voor iedereen genoeg werkruimte. Veel licht en lekker schoon. De verschillende exposities hier in de lounge; heerlijk! Het geeft mij alles bij elkaar een vakantiegevoel. Veel over materialen geleerd en ontdekt dat ik alles stap voor stap kan leren! Want het is te gek dat ik maar liefst vier ikonen heb kunnen maken!
Fijn om van twee docenten les te krijgen. Ieder heeft een eigen aanpak en eigen manier om vaardigheden, handige tips en dergelijke door te geven. Bedankt voor alles en ik zie uit naar het volgend jaar!”

 

Lous: “Schilderachtige omgeving, pigmenten in super handige potjes en de penselen zijn helemaal te gek! Een jarenlange wens van mij gaat in vervulling. Er is een nieuwe stralende wereld voor mij open gegaan met inzicht, vaardigheden en materiaal. Telkens mag ik mij weer verbazen over wat er door inspirerende en bekwame sturing “op de plank komt”: Ik wist niet dat ik het in mij had!
Ik kan bijna niet wachten om verder te gaan!
Voor mij betekent dit eerste jaar, dat ik meer kan dan ik denk, dat de dingen die ik niet zie er toch zijn en dat er altijd de mogelijkheid is tot verandering en vernieuwing.

Lous startte aan de opleiding zonder enige schilderervaring. Zij is in oktober derde jaars. Wil je een vraag stellen aan Lous? Dat kan! Mail hier je vraag: info@boulevardmagenta.nl

 

Pleuntje: “Wat bijzonder is aan jullie: Zo kundig, fanatiek (in de goede vorm), gepassioneerd en dan jullie liefde voor het schilderen…maar jullie geven mij nooit het gevoel dat jullie je kennis opdringen, niet dwingend zijn. Ik wentel mij in jullie overvloed en liefde en humor en wij allen krijgen gelijke aandacht van jullie.”

Francien van Weelden: “Wordt één met wat je doet. Ik heb gemerkt dat een icoon schilderen, je innerlijke gevoel naar buiten komt en zo één wordt met wat je aan het doen bent. Nooit gedacht dat er zoiets moois zou kunnen  ontstaan.”

Rob: “Ik had je twintig jaar eerder willen ontmoeten!!”
“Eh…Rob wat bedoel je?”
” Nou, ik heb zo lopen prutsen en gezocht naar iemand die goed les kan geven. Ik heb nu al veel geleerd en ben erg tevreden. Prettig aan jou als docent is dat je alle technieken beheerst en dat je voordoet hoe iets kan, mooier, beter wordt. Je helpt ook als ik in een paintersblock zit. Dan help je en kan ik weer door. Je bent een echte vakvrouw!”

Rob heeft veel lessen elders gevolgd en is een ervaren schilder. Hij is een veel gevraagd trouwambtenaar en reist in dat verband veel in binnen- en buitenland. Een flexibel rooster is voor hem (naast de inhoud) van groot belang. Wil je een vraag stellen aan Rob? Dat kan! Mail aan: info@boulevardmagenta.nl

 

Joke: “Wat ik geweldig vind zijn de lessen op zondag. Dat de lessen doorgaan in de zomer. Dat ik zelf mijn lessen kan inplannen, heerlijk. Daardoor heb ik nooit het gevoel dat ik moet. De extra activiteiten die jullie aanbieden, leuk en interessant. Dit is de eerste evaluatie die ik zinvol vind want ik weet dat er wat mee wordt gedaan.”

Joke heeft behoorlijk wat bagage en verkoopt haar werk regelmatig. Zij volgt op zondagen de Flexklas en ontwerpt origineel werk.  Wil je een vraag stellen aan Joke? Dat kan! Mail aan: info@boulevardmagenta.nl

 

Toke: ” Heerlijke lokatie en fijne lessen. Ik ben zeker verrast over mijn leerproces, ik wist niet dat ik dit kon, al is het soms best moeilijk. En ik kan materialen bestellen wanneer ik wil. Daardoor weet ik dat ik de goede spullen aanschaf.”

“Wat een heerlijke plek, het voelt als een voorrecht om hier les te nemen. Voor mij is het een openbaring dat ei tempera zo ‘mijn ding’ is geworden. Tot nu toe alles positief.”

Maike: “Ik ben beslist vooruit gegaan. Heb diverse technieken aangereikt gekregen. Fijn dat er zoveel variatie wordt aangeboden. Tempo is goed. In de les kom ik tot rust en bepaal zelf het tempo, voel mij nooit opgejaagd. Fijne sfeer in de lessen. Ik had nooit eerder geschilderd. Ben erg verbaasd over mijzelf dat ik mooie schilderijen kan maken. Schilderen maakt mij blij. De kleuren, het doen, de volle aandacht. Het genieten van het proces en het resultaat! De materialen zijn geweldig. Ik voel mij altijd zeer welkom. Je blijft altijd rustig en vrolijk, ook in lastige fasen in het leerproces. Ook heb ik mijn zussen meegenomen naar workshops; ook zij hebben genoten en wonen helaas te ver weg…Zwitserland 😉 ”

 

Maria: “We reizen veel en dat maakt de Flex-klas ideaal! Het ziet er allemaal heel verzorgd uit. Alles staat klaar om te beginnen en de temperatuur, het licht, allemaal prima! Koffie, thee en ook belangrijk: De stemming! De omgeving is prachtig! Dat ik naast het realistische schilderen verder ben gegaan in andere technieken, 17e eeuws en tempera en zelfs iconen, vind ik zo prettig.”

Maria heeft jaren lang ervaring als schilder, exposeert regelmatig en werkt in opdracht. Zij geeft les in onder andere olieverf, ei-tempera, ikonen. Wil je een vraag stellen aan Maria? Dat kan! Mail aan: info@boulevardmagenta.nl

 

“Ik wilde loskomen van het schilderen naar een foto. Daarin goed les krijgen en coachende adviezen is stimulerend. Zo kan ik werken aan eigen composities en dat is mijn doel.”

 

“Ik groei enorm in mijn vaardigheden. Durf meer zelfstandig te werken. Kan al mijn vragen stellen. Geniet van het verleggen van grenzen. Vind tevens rust en ik vind de sfeer geweldig!”

Mariejosee werkt met alle denkbare materialen en wil leren, leren, leren. Zij is loopbaanbegeleider geweest en “Een leven lang leren” is zo ongeveer door haar uitgevonden. Wil je een vraag stellen aan Mariejosee? Dat kan! Mail aan: info@boulevardmagenta.nl

“In een geweldige omgeving te werken aan mijn ontwikkeling, heerlijk! De schildersezels, werktafels, de temperatuur in de ruimte: Helemaal goed. In de zomer waait er een lekker windje en is het er nooit heet. Wat mij verrast heeft is dat ik in het afgelopen jaar ongemerkt ben gaan nadenken over wat ik verder met het schilderen zou willen. Er komt meer lijn in mijn werk, voor het eerst en dat is inspirerend. Ook het samen ondernemen van excursies, bij lezingen de anderen ontmoeten en samen exposeren is fijn. Zo zie je de gezichten achter alle werken die hier gemaakt worden. Je leert de ander echt een beetje kennen.”

Marloes: “Superfijne omgeving. leslocatie is prima en een geweldige sfeer. Jullie stoppen er veel enthousiasme in en energie en dat vind ik zo fijn! Het experiment vind ik belangrijk en als ik de technieken onder de knie heb wil ik eigen werk ontwerpen.”

Boulevard Magenta | Marjan Smit | Harderwijker 25 | 6957 AB Laag-Soeren | Gelderland | 06 46 28 04 11