Vakopleiding Oude Meesters

Leer alles over verf en kleur

Krijg grip op verschillende schildertechnieken

Vergroot je schilderplezier en ontwikkel je talent

In de maandagklas nog slechts 2 plaatsen vrij, in de donderdagklas nog 1 plaats. Reserveer nu je plaats door een mail te sturen aan marjan@boulevardmagenta.nl
Of stuur een WhatsApp aan Marjan:  06-46280411

 

Driejarige opleiding

Dag Tijd Datum
Start op donderdagen lesjaar I 10.00-17.00 14 donderdagen: 17-10, 31-10, 14-11, 28-11, 12-12, 16-1, 30-1, 13-2, 27-2, 12-3, 26-3, 9-4, 23-4, 7-5
Start maandagen
lesjaar I
10.00-17.00 14 maandagen: 14-10, 28-10, 11-11, 25-11, 9-12, 20-1, 3-2, 17-2, 2-3, 16-3, 30-3, 6-4, 20-4, 4-5

“Prima lesprogramma! Goeie oefeningen!” Ellen

“Het kleinschalige is zo fijn. Wanneer je blanco-zonder enige (kunst-) schilderervaring- tot nu toe zulk precies werk mag proberen te maken, vind ik dat ik nog steeds met verbazing naar mijn draperie werkstuk kan kijken. De sfeer in de lessen vind ik ook erg positief.” Sandra

“Even een appje want ik ben niet aanwezig op het feest: Veel plezier en ik ben zo blij dat ik na de zomeropleiding door ben gegaan met het tweede jaar aan de leukste school ooit! ” Marloes

Het lesgeld

Wij helpen je de uren te maken die je nodig hebt om onder begeleiding goed te leren schilderen! Een lesdag duurt van 10 tot 17 uur. Het lesgeld bedraagt 1475 euro. Daarvoor volg je 100 lesuren.

Aanschaf van materialen

Voor ieder lesjaar is een materialenpakket samengesteld. Het bedrag voor het pakket voor het eerste jaar bedraagt 290 euro.

Voor wie bedoeld?

Voor jong & oud en alles wat hier tussen zit. Iedereen kan het, iedereen kunnen we het leren.

Voor iedereen die schildert of ooit heeft willen schilderen, maar die daar door omstandigheden nooit aan toegekomen is.

In deze opleiding schilder je naar voorbeelden van de grote, oude meesters. Je wilt verf en pigmenten doorgronden, weten hoe je verf maakt, hoe verf zich gedraagt en op welke wijze er geschilderd werd. Er is geen vooropleiding vereist.
Je ontwikkelt je schildervaardigheden aan een goed opgebouwd programma waarin elke volgende stap bijdraagt aan je ontwikkeling en zelfvertrouwen. Ieder project voelt logisch aan. Het wakkert je passie aan.

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding of ervaring  vereist.

Je einddoel

Na de opleiding heb je een intense training en opleiding achter de rug zoals op de oude ateliers de leerling-gezel ook doormaakte. Je hebt een aantal topstukken (Crivelli, Botticelli, Lipi, van Eyck, Da Vinci, Coorthe, Van Dyck,Vermeer, Rembrandt) uit de kunstgeschiedenis gekopieerd. Je bent in staat om zelfstandig een schilderij van opzet tot afwerking te voltooien.
Gaandeweg schakel je bewust en bekwaam over van de ene techniek naar de andere. Dat geeft je een enorme vrijheid op weg naar het ontwerpen van eigen composities. Door de intense training ben je op den duur in staat om de techniek los te laten en te varen op je intuïtie en gevoel voor schoonheid.

Het curriculum

Ambachtelijke vaardigheden:

 • Het voorbewerken van panelen en doeken
 • Tekenen
 • Overbrengen van afbeelding op panelen en doeken
 • Verf maken
 • Diverse penseelvoeringen met ei tempera, olieverf en acryl
 • Werken met traditionele mediums zoals met ei, olie, terpentijn en moderne mediums zoals bijvoorbeeld Liquin
 • Glaceren, wassingen, in laagjes een werk opbouwen
 • A la prima schilderen
 • De afwerking van je schilderijen

Theorie:

 • De kunst van verf maken
 • Kunstgeschiedenis
 • Penselen en het onderhoud
 • Kleurenleer

Specialisatie aan de Voortgezette Opleiding

Tijdens de opleiding doe je ervaring op met verschillende schildertechnieken, mediums, materialen en opbouw van schilderijen.
Onze ervaring leert dat verliefdheid op de loer ligt…die ene techniek, dat ene onderwerp: Je valt er voor als een blok. Het is mogelijk om je daar helemaal in te specialiseren.
Denk bijvoorbeeld aan Hyper Realisme, de losse, zwierige techniek van Rembrandt, je verder te bekwamen in portret, stilleven, miniatuurtjes of eigen hedendaags werk te maken.

Faciliteiten:

Lessen inhalen en /of  inplannen op andere momenten is altijd mogelijk
Gratis WIFI
Ruime werkplekken met daglichtlamp
Klassikale lessen
Studiegenoten
Huiswerkopdrachten
Doelgericht lesmateriaal met literatuurlijst