Docentenhandboek

1. De start van een Vakopleiding of Jaarprogramma
Als docent heb je, voor je eenmaal “draait” met een nieuwe klas, veel te doen. We helpen je daar graag bij. Je hebt natuurlijk je eigen sfeer en stijl. Hou dat zo!
– Voorbereiden op het lesjaar en de eerste dag vind je hier

2. Ondersteunende formulieren en gebruiksaanwijzigingen op de Docentenkast bij Rode Agenda
– Uitleg over: Wat doe je het eerste als je binnenkomt in het gebouw
– Aanwezigheidslijsten. Vul deze zelf in en hou het bij.
Rode Agenda graag de namen noteren van jouw studenten per lesdag. Het gaat ons om de aantallen per dag.
Uitleg over: hoe posters en afbeeldingen te bestellen voor je studenten (binnen of buiten het lespakket)
– Uitleg over Online les geven

Algemene zaken:
– Koffiemachine en afwasmachine worden beide alleen bedient door Vakdocenten en Backofficers. Studenten willen je graag helpen natuurlijk maar! Als er een knopje verkeerd wordt ingedrukt zitten we de rest van de dag(en) met een groot probleem. Draai ook niet aan knoppen in de machine om bijvoorbeeld de koffie minder sterk te maken.
– Lesroosters Het maken van lesroosters doen we zo: jij bepaalt. We overleggen vooraf met elkaar op welke dagen je les wilt geven aan wat voor klas.
Bekijk het witte rooster bord beneden. Zet jouw moment op dit bord, “geef het mij op een briefje” en we plaatsen het op de website. In maart/april voor de start in het najaar, in november voor de start in het voorjaar.
– IJs Van de vroege lente tot en met de late herfst delen we iedere lesdag altijd rond theetijd natuurlijk het populaire BM ijsje uit aan de klassen. Ga ook even de klas van je collega in met de doos ijs. Denk ook aan Johan. Maak de mensen blij met een eenvoudig gebaar!
– Het Onderwijsreglement. Deze zijn ook opgesteld om jouw lessen en de omgang met studenten (en hoe studenten met jou en de school omgaan) te beschermen.
Instructie: Lees het Onderwijsreglement goed door. Lees hier verder
– Wet op de privacy Hier lees je hoe wij met persoonsgegevens omgaan.
– Geaccrediteerde school
Weet wat het inhoudt en betekent dat het lesaanbod en de organisatie is geaccrediteerd.
Al het lesaanbod staat in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en Boulevard Magenta is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Om de vier jaar vindt de her-accreditatie plaats.
Door de hoge eisen die deze Registers stellen (en ze passen bij onze eigen vanzelfsprekende uitgangspunten en hoge normen) leren we meer en zetten we continue “de puntjes op de welbekende i”.
Via deze link lees je aan welke hoogste eisen de school minimaal voldoet.
– Klachtenregeling
Weet hoe de klachtenregeling in elkaar zit. Er is nog nooit gebruik van gemaakt en er zitten vele stappen voor iemand een klacht mag indienen. Stap 1 voor de klager is altijd: praat met je docent. (zelden komt dit voor, geen zorgen maken)
Instructie: Ken de stappen bij het indienen van een klacht door een student. Je leest ze hier.
– Zakelijke klanten
Sommige studenten krijgen (een deel van) studiekosten vergoed. Bijvoorbeeld door hun werkgever, gemeente of uitkerende instantie. Weet dat wij direct factureren aan andere partijen en daarmee de aankomend student ontzorgen.
Instructie: Hier lees je er meer over.

3. Ondersteuning van je lespraktijk: Deze achtergrondinformatie maakt jouw tijd met je klas nog fijner en leuker. Je vindt hier informatie om in te grasduinen en “dingen om te doen”.
– Uitleg over intervisie vind je hier
– Gesprekken over je persoonlijke en professionele ontwikkeling plannen we eens per jaar in

4. Leid jij een aankomend docent op?
– Handige Werkbladen en informatie vind je in het speciale Docentenhandboek voor Trainers op school zodat je samen met je docent in opleiding de leerdoelen kent en samen bekijkt hoe deze behaalt kunnen worden.