Vakopleidingen

Er valt zoveel te leren, te ontdekken…
Er is zoveel door te geven, in stand te houden en te koesteren.

Daarom heb ik overzichtelijke, stevige Vakopleidingen ontwikkeld.

De redenen waarom mensen aan een vakopleiding starten zijn uiteenlopend.
– nieuwe technieken eigen maken om deze vervolgens toe te passen in eigen werk
– men is kunsthistoricus (of zeer geïnteresseerd daarin) en durft de sprong aan om vanuit de theorie, ook praktisch aan de slag te gaan met al het moois dat de wereld/kunstgeschiedenis te bieden heeft
– men is dol op schilderen en wil er meer van weten, meer technieken kennen en kunnen toepassen
– men wil het vak leren vanuit het ambacht en niet vanuit concept
– sommige mensen vinden het heerlijk om voor enkele jaren in een vaste klas de diepte in te gaan en spannende, nieuwe leerprocessen aan te gaan
– een aantal mensen komen zelf uit het onderwijs en willen ook zelf wel weer eens lekker “in de klas zitten” en uitgedaagd worden.
De wens die ik ook regelmatig hoor…
Beroepsmatig binnen de kunsten aan de slag te gaan is voor velen een droom. Binnen de school is er expertise over- en in de lessen ruimte voor coaching om alles wat men aan talent (en doorzettingsvermogen) heeft te koppelen aan een praktische toepassing van deze nieuwe vaardigheden en kennis.

Mijn ervaring als loopbaanbegeleider, organisatie adviseur en coach voel je direct tot in alle vezels binnen de school. In alles merk je: Hier wordt “voorgedaan” hoe je je als mens kunt ontwikkelen tot een brok geluk.  Een brok geluk kan het leven beter aan: Je kunt tegen een stootje, raakt uit- en weer in balans en bent gericht op communicatie met je “zelf”.

De term Vakopleiding geeft aan dat de opleiding zo is vormgegeven dat de klassikale lessen centraal staan, waar op een gezellige wijze “ouderwets goed” les wordt gegeven. Dat blijkt steeds weer de ideale combinatie voor het aanleren van (complexe) vaardigheden volgens traditionele regels, recepten en concepten. En deelnemers maken zeker een professionele ontwikkeling door. Het verlangt van een ieder een honger naar uitstekende lessen en zich te concentreren op het eigen werk en leerproces.

De vraag: “En wat vind je er zelf van?” Zul je hier zelden horen. Het leerklimaat op zich is voor velen al een verademing waardoor nieuwe dromen en plannen ontstaan. Waar wij kunnen stimuleren en helpen we deelnemers bij het concreet maken van deze plannen.

Ga hier naar de vakopleiding van jouw keuze:
Vakopleiding Ikonen Schilders

Vakopleiding Italiaanse & Vlaamse Renaissance

Vakopleiding Oude Meesters

Vakopleiding Realistische Schildertechnieken

Het Jaarprogramma Vergulden

Jaarprogramma Intens

Vakopleiding Schilder Docenten

 

Overnachten in de buurt van Boulevard Magenta? Kijk hier!

Boulevard Magenta | Marjan Smit | Harderwijker 25 | 6957 AB Laag-Soeren | Gelderland | 06 46 28 04 11