Onze schilderworkshops:

Magische & Middeleeuwse Miniaturen

“Het was echt fantastisch! Ik heb echt genoten van deze dag, echt heerlijk gewerkt en veel geleerd en een mooi miniatuurtje mee naar huis. De leslocatie zelf, de zorgvuldige voorbereiding, alles stond al klaar, we konden zo aan de gang, de warme welkom en ontvangst, heerlijk!”
Lees hier waarom zoveel mensen vroeg intekenen voor deze een-daagse workshop.

PINK FLOW vier dagen schilderen met Pinksteren 

De ideale ateliersituatie: De hele dag les, lekker doorwerken en je spullen laten staan zodat je de volgende dag meteen door kunt schilderen. En we gaan door tot de laatste schilder is vertrokken..dat kan om 17.00 uur zijn maar ook 22.00 uur. Wat wil jij? Wij weten het wel! Voor alle technieken en niveau’s. Lees hier verder en Reserveer hier je plaats want de eerste drie aanmeldingen zijn nu al weer binnen.

Schildervakantie in Italië 

Deelnemers beoordelen deze all inn schildervakantie steevast met: “Voortreffelijk!” In 2020 gaan we al voor de vijfde keer, nu al 5 inschrijvingen dus lees hier gauw verder want er is plaats voor 9 deelnemers!

Met huid & Haar

Pure pigmenten en natuurlijke materialen om zelf je verf te maken en razend goed portret leren schilderen? “Maar, maar, maar ik heb tien bezwaren: Ik kan het niet, ik ken het niet, ik kan niet eens een oog tekenen, hoezo zelf verf maken, eng!”
Juistem. Het kan in 4 dagen! Wij begeleiden je stap voor stap. In 2020 alweer voor de zesde keer deze populaire workshop. Lees er hier meer over 

Kleuren mengen

In deze dagen is kleur “all that matters”.
Want…hoe krijg je die ene kleur nu gemengd? En hoe voorkom je steeds weer op dezelfde grauwe kleur uit te komt terwijl je zo hard je best doet?
Je krijgt zicht op kleurensystemen (en wat ze voor je kunnen doen of niet 😉  )
en meteen antwoord op de vraag hoe je je mengingen helder houdt.
Heb je olieverf of acryl? Breng het vooral allemaal mee, zo leer je met je eigen verf de mooiste kleuren mengen en doe je veel inzichten op waarmee je thuis meteen verder kunt. Lees hier verder

Draperie & Plooien

Draperie & Plooien (met een beetje bladgoud 😉 )
Hoe schilder je zo dat stof echt stof en fluweel echt fluweel wordt?  Hoe creëer je diepte en schaduw en een natuurlijke plooival?
Je leert zelf je verf maken en gaat naar huis met een prachtige draperie. Kijk zelf hier

Landschap Schilderen

Buiten schilderen is een ervaring apart. Een positieve, ontspannen ervaring als je de basisvaardigheden vooraf uitgelegd krijgt. En dat doen we! In 2019 kwamen alle deelnemers ondanks de 41 graden en ge-no-ten!
Wij geven les, slepen met ijs, thee en water. Kijk hier voor de foto’s en wat wij doen als het onverhoopt zou regenen..

Schilderen in Assisi

Voor mensen met en zonder ervaring. De schilderlessen vinden onder andere plaats in de bibliotheek van de schitterende Basiliek van Franciscus.
In deze bibliotheek zijn maar liefst 7 oude bibliotheken uit heel Italië bijeengebracht. Boordevol boekverluchtigingen en miniaturen. Bekijk hier het hotel en de reis

Portret in grijstonen

DE Mona Lisa als portret oefening?! Goeie dag, Leonardo draait zich om in zijn graf. Je schildervaardigheden uitbreiden doe je, zo is onze visie, het beste aan de hand van het kopiëren van top kunst. Kunst die in onze genen, in ons ruggenmerg en in ons collectieve geheugen zit opgeslagen.
We starten de dag met een korte warming up in potlood en werken daarna aan Mona Lisa op een klein rond paneel. Geniet van de weg en van het resultaat. Lees hier verder

Schrijf je hier nu in
Vraag om studiegids